új könyvek

elõkészületben

könyvek

rólunk

a sorozatról írták

fórum

levelezõ lista

kapcsolat

osiris kiadó

e-könyves boltok

pályázatok

sociography.eu

fõoldal

alapító okirat

cégbírósági végzés

keresõ

szerzõ
cím
szócikk

ajánló

Szociográfiai pályázat


Palyazat

Támogatások, forrás hiányában a szerzői pályázatot bizonytalan időre felfüggesztettük.

 

2012. június. 07-én

A Magyarország Felfedezése Alapítvány kuratóruma

 

 

   Az 1970-ben új életre keltett „Magyarország felfedezése” könyvsorozatot gondozó alapítvány pályázatot hirdet szociográfiai művek megírására kötetlen, de fajsúlyos társadalmi témákban. Elsősorban valódi „felfedezéseket” szeretnénk támogatni, megjelentetni.
   Szívesen fogadnánk például a hátrányos helyzetűek sorsával, a vidéki Magyarország, a bevándorlók (az idetelepültek) sorsával, de például a magyar sportélettel, vagy akár az egyházi vagyon visszaszolgáltatásával, szóval fontos mai témával foglalkozó írásokat.
   A pályázóktól 20-40 soros szinopszist és 10-15 soros szellemi életrajzot vár a kuratórium (határidő nélkül). Kérjük annak feltüntetését is, hogy a szerző maximum három éven belül mikorra vállalná a 10-15 ív terjedelmű kézirat megírását. A legjobb szinopszisok szerzőitől fél-egyíves mustrát kérünk, és ezek elfogadása után kezdjük folyósítani a minimum négyszázezer forintos ösztöndíjat. A megfelelő színvonalú műveket a sorozatban megjelentetjük, és azért a kiadó példányszámtól függő honoráriumot fizet.
  
   Cím: Pünkösti Árpád, 1125 Budapest, Zsolna u. 39 sz. telefon: 214-7196. E-mail: tiar@t-online.hu