A Magyarország Felfedezése Alapítvány fontos küldetése, hogy a szociográfia, szociofotó és szociofilm hangsúlyosan megjelenjen a magyar közép- és felsőoktatásban, közművelődésben. Az Alapítvány 2021-ben adott megbízást szabad felhasználású képzési anyagok kidolgozására a három területen. Az elkészült képzési anyagok egyrészt a magyar felsőoktatásban megszokott kurzusleírást tartalmaznak, másrészt pedig hetekre bontott, kidolgozott előadás-fóliákat, .ppt formátumban. A tananyagok kidolgozására Barakonyi Szabolcs (szociofotó), Letenyei László (szociofilm) és Sztáray-Kézdy Éva (szociográfia) vállalkoztak.

Szociográfia tematika itt érhető el, az előadás fóliák pedig itt, .PPT formátumban
Szociofilm tematika itt érhető el, az előadás fóliák pedig itt, .PPT formátumban
Szociofotó tematika itt érhető el ,az előadás fóliák pedig itt, .PPT formátumban

Bízunk benne, hogy lesznek olyan felsőoktatási intézmények, amelyek örömmel illesztik képzési rendjükbe az elkészült féléves kurzustematikák oktatását. Az egyes előadások anyagai szélesebb célra, pl. középiskolai ismeretbővítő foglalkozásokra vagy közművelődési célokra is jól használhatók.

A Magyarország Felfedezése Alapítvány, mint jogtulajdonos, és az oktatási anyagok kidolgozói, ez úton hozzájárulnak, hogy az elkészült szellemi termékeket bármely hazai oktatási vagy művelődési intézményben korlátozás nélkül felhasználhassák, egészben (pl. féléves kurzusként) vagy részleteiben, magába foglalva a tananyagok letöltését, tárolását, és az oktató/előadó belátása szerinti átdolgozását is.

Szociográfia bemutatók részletesen itt érhetőek el

Szociofilm bemutatók részletes itt érhetőek el